Vardagstro och söndagstvivel
Skärmdumpar av bilder fotade på julafton 2019.

Okategoriserade

Hur ser man Kalle Anka i Nyland?

20 Dec , 2020, 18.23 louise

 


Coronajulen gör julen annorlunda för många. Vi kommer att fira julafton på vår lilla trio. Det kändes skönt att bestämma det.

Så skrev Sanda Holmgård i sitt senaste blogginlägg. Läs det här.

Vi har också bestämt oss för hur vi gör på julen – vi firar på tumis. Det hade jag aldrig kunnat tro för ett år sen. På julen brukar vi yra runt mellan Larsmo, Pedersöre och Vasa. Alltid med en övernattningsväska i handen. Äta julmat här och där och vid sidan om det tills vi inte kan se åt en morotslåda igen.

Nu rekommenderas det att de som bor i Nyland ska hålla sig i Nyland över julen. Det känns inte helt bra i magen att bara ignorera det. Men jag förstår alla som åker iväg. No shame in that! Men vi vill gärna hinna vara i frivillig karantän åtminstone en vecka innan vi träffar familjerna – och eftersom vi jobbade bland folk ännu idag, 20.12, går det inte. Fast hur man än försöker är det svårt att få in en vecka på fyra dar.

Så nu blir det att styra om.

Fundera, vad vill VI ha på julbordet. Ingen av oss äter skinka, så den kan vi skippa. Morotslåda ska jag försöka mig på att laga. Och risgrynsgröt.

Jag har tänkt på hur jag vill att julafton ska se ut. En god frukost, kanske malaxlimpa och lax. En promenad vid have. Julbön i Johanneskyrkan kl. 12 – via webben förstås (har möjligen hört att Finlands lucia kommer på besök… *slut på reklampaus*). Risgrynsgröt till lunch. Finkläderna på. Hur ser man Kalle Anka i Nyland? Julmiddag – med bara goda saker. Och vin. Julklappsöppning. Videosamtal med familjen i Pedersöre, Vasa och England. Kanske glöggen och konfektasken kommer fram efter det? En julfilm på Netflix. Har ni tips? Jag är dålig på julfilmer.

Jag återkommer om en vecka så ska vi se om det blev så idylliskt som jag hade tänkt. Knappast. Men bra blir det i alla fall. Kanske vi till och med går och handlar en gran? Vem vet. Allt är nytt i år. God jul!

Bilden är samling bilder från min Instagram story från julen 2019.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *