Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Sommarlovspusslet (och hundkakka)

2 apr , 2022, 21.16 Markus

 

Det finns två ganska säkra vårtecken: sommarlovspusslet och arga insändare om hundkakka. Som sommarlovspusslare och hundägare får jag delta i båda diskussionerna.

Sommarlovspusslet handlar om att få tidtabellerna att gå ihop för en drygt 10 veckors period då arvtagarna borde vara skäligen sysselsatta och övervakade medan vårdnadshavarna är på jobb åtminståne 6 av dessa 10 veckor.

Jag vill vara väldigt tydlig med att barnen utan vidare skall ha 10 veckors semester och att den skall vara från början av juni till mitten av augusti. Varje sommar kan man läsa insändare om föräldrar som anser att barnens sommarlov borde vara kortare för att det är lite komplicerat för just den föräldern. Visst kan det vara lite jox med pusslet men det bör alltid handla om barnens välfärd. Det handlar ändå bara om några år. När barnen blir lite större klarar det sig själv under dagen och kan dessutom åka på längre läger, förutsatt att de får plats på lägren och att man har råd att skicka dem.

Kom ihåg att fråga efter nedsatt pris ifall det är ekonomiskt okompatibelt, de flesta lägerarrangörer har möjlighet till nedsatt prissättning. Till exempel de flesta församlingar har sommarläger dit man kan komma för en synnerligen skälig kostnad och man kan, som sagt, få delta utan lägeravgift om det behövs. Det kan naturligtvis kännas jobbigt att fråga efter nedsatt pris men det är uttryckligen därför församlingarna har sin diakonala verksamhet.

Det verkar som om våra barns sommarlovspussel till en stor del är fixat redan. Barnens mor har dragit några äss ur ärmen och fixat det. Jag är fullt medveten om att detta är ett typexempel på meta-arbete som borde fördelas jämnare. Antar att det tyvärr inte är en helt ovanlig situation bland barnfamiljer.

Gällande hundkakka och arga skriverier måste jag medge att jag är på hundägarnas sida. Vintertid, då man är ute med vovvarna i mörker, är det på riktigt svårt att se ifall jycken lägger en kabel i busken, speciellt om man har flera än en hund. Det finns naturligtvis oansvariga hundägare men de är en minoritet.

Må väl. Och plocka upp hundkakin.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *