Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Ny lägenhet, nya rutiner

17 jan , 2022, 07.00 louise

 

Efter några väldigt emotionella dagar i Jakobstad (jag har grov separationsångest) kom jag mig iväg på min långa resa hem till Bergen efter julferien. Jag startade efter 7 på morgonen och var framme i nya lägenheten strax före 21, norsk tid. Jag hade alltså varit på resande fot nästan 14 timmar.

Det var ändå så värt det! Vår nya lägenhet är fantastisk. Visst, den har sina skavanker och ja, vi har redan haft hyresvärden på besök för att ta hand om två kranar som krånglade. Men just nu är vi så nöjda. 65 kvadrat, ett kök som man FAKTISKT kan laga mat i – och samtidigt umgås i – och en utsikt som är oslagbar. Tack till våra vänner som bott här tidigare och lade in ett gott ord för oss hos hyresvärden!

Med ny lägenhet kommer nya rutiner

Som alla vet är elen rekorddyr just nu. Vi fick en liten chock när elräkningen för den förra lägenheten kom så nu försöker vi med alla medel spara el. Lyckligtvis har vi en spis. Så vi eldar för att hålla värmen och det känns allt för mysigt och allt för mycket som att bo i en stuga i Österbotten…

Tidigare brukade jag gå till och från skolan varje dag. Bra vardagsmotion! Numera bor vi lite längre bort och jag har inte ännu känt en enorm längtan efter att promenera över 8 kilometer måndag–fredag (kanske det kommer?). Jag åker buss och det är så mysigt. Att åka buss ger känslan av att man faktiskt bor i en stad.

Matlagning. Nej men snälla gode Gud och allt det där. Ni som alltid haft diskmaskin och stort kylskåp och bänkyta och rörelseutrymme i ert kök kommer inte känna igen er. Men jag skulle nästan kunna gråta av glädje över att vi faktiskt kan laga mat – från grunden (inte bara koka upp tortellini). Gäster kan komma på middag. Det är möjligt att veckohandla och få in allt i kylskåpet. Vi kan använda alla våra kärl innan vi behöver diska. Det finns en stor frys (och inte bara ett frysfack i kylskåpet) och vi kan äntligen mealpreppa på riktigt. Vi kan till och med gå ut på fjället bakom vårt hus och plocka bär för att frysa in… Jag kunde fortsätta i evigheter. Men ni förstår poängen.

Jag ska visa mer bilder när vi bott in oss lite. Just nu är det väldigt tomt här. Vi kommer ju från en lägenhet på 35 kvadrat, så ni kanske kan tänka er viben här. Nästan så det ekar. Det kommer också en Youtube-video nån gång i år. Vi hörs i nästa inlägg!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *