Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Jul och snö – en kostsam kombination

4 Dec , 2021, 21.03 Markus

 

Enligt kalendern blir det jul snart. Det är för kallt och för snöigt för att man skall vara i helsingforsisk julstämning men man får lita på kalendern.

Inget illa med att det är snöigt och kallt. Hoppas det håller till julen. Men kyla och snö kommer behovet att uppdatera sin vintersportsgarderob. Och behovet att uppdatera barnens vintersportsgarderob, vilket kan vara ganska dyrt. Man behöver flataskidor, skridskor, slalomskidor och fast vad. Eller inte för att man nu egentligen behöver dem men det verkar vara den sociala konventionen.

Särskilt innan jul kan det vara lite olägligt att köpa diverse utrustning för dyra pengar. I och för sig är ett olägligt nästa när som helst men innan jul extra olägligt.

Tursamt nog kan man införskaffa det mesta via olika loppis och second hand-butiker. Antagligen också via social medier, där det finns nätloppis och stadsdelsgrupper för utbyte av varor.

Nyckeln till att detta skall lyckas är att barnen tycker att det är normalt att vintersportsutrustning inte är nytt eller köps enkom för barnet i fråga. Och att barnen har kompisar för vem det också är normalt. Tursamt nog har barnen vänner som även vintersportar i begagnat och lånat. Så skall det vara. Hoppas det är så i de flesta kompiskretsar.

Må väl.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *