Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Har du godis i tamburen?

30 okt , 2021, 17.06 Markus

 

Halloween har kommit för att stanna. I varje fall i vår bubbla, där halloween har blivit liksom en ganska stor grej. Det ordnas maskerader och barnen går runt och knackar dörr i hopp om godis.

Egentligen är det en helt fin ny tradition för barnen, då de får klä ut sig och gå på sina godisrundor. Lite som på påsken, men i svarta kläder.

När jag just var ute med hunden ett varv möttes jag av barn som såg ut att spela i ett black metal-band, när de vandrade omkring i sina helsvarta kåpor. Såg festligt ut.

Ärligt talat är halloween en lättare maskeradhögtid än påsk, för man kan köpa olika halloweenkostymer fr¨ån nästan varje närköp medan en påskhäxeutstyrsel är lite mera komplicerad med diverse rekvisita. Synd att det flesta delarna i halloweenkostymerna är billigt plastkrimskrams.

Sedan måste man naturligtvis komma ihåg att ha godis i tamburen, så att man kan ge åt barn som ringer på. Och idas öppna dörren, när någon ringer på. Ifall man inte har godis, vågar man ju inte alls öppna dörren under hela helgen, så att det inte blir pinsamt när trick-or-treatarna kommer.

Har som tur godis i tamburen. Må vål.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *