Vardagstro och söndagstvivel

Pride

Till dig mitt barn

11 sep , 2020, 19.00 monica

 

Du ska veta att jag är stolt över att vara din förälder! Hur kunde jag vara annat, när du förutom alla andra svåra val du tvingas göra under dina studieår dessutom vågar stå upp för din rätt att vara precis den du är, på gott och ont. Glad ibland, fundersam ibland och ofta envis som en röd gris.

Som din förälder har jag ibland funderat över vad jag har kunnat bidra med och vad som är unikt dina egna drag, och jag talar inte nu om mina utstående öron eller farmors förkärlek för dåliga vitsar. Om jag nu när du redan står med ena foten i vuxenlivet skulle säga en egenskap jag beundrar hos dig är det din vilja att leva så att du kan se dig själv i spegeln utan att behöva skämmas, och den egenskapen kommer inifrån dig själv.

Jag hoppas att du kommer att möta mycket glädje i livet, människor att älska och bli älskad av, vänner och utmaningar – jo, för de personer som känns som utmaningar är viktiga för att du skall kunna växa och gå utanför din egen bekvämlighetszon. Det är då du tvingas sätta dig in i en annans sätt att tänka, hens bakgrund och rädslor som du själv mognar på djupet. Mest av allt önskar jag dig ändå det min pappa en gång önskade för mig: att du skall möta den som inte bara blir din partner utan samtidigt din bästa vän.

Ändå har jag en klump i halsen då jag skriver det här, för världen är ju inte bara god. Du kommer att möta många personer som tar ut sin egen ångest på dig. En del kommer aldrig att vilja se dig som den smarta och roliga människa du är eftersom de krampaktigt håller fast vid sin bild av sanningen där du känns som ett hot. Ibland kommer du att frestas att bli bitter över deras hat. Försök komma ihåg att ingen har rätt att kräva någonting mer eller mindre av dig än att du är dig själv och försöker möta alla andra du möter med respekt. Ibland kan det behövas ett fysiskt avstånd för att kunna visa den respekten, det är helt ok.

Idag vill jag ändå inte att du skall tänka på de svårigheter framtiden kanske bär med sig, utan att du skall kunna njuta i fulla drag av att vara just den du är: oändligt älskad i en värld som har många härliga upplevelser som väntar på dig! Vad som än händer är du alltid önskad och viktig, både för oss här hemma och i det större sammanhanget som vi kallar Guds värld. Glöm aldrig det!

Stor kram från din uppskattande förälder!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *