Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Fritidsproblem?

14 mar , 2020, 18.03 Markus

 

Det verkar som många av oss mitt i allt har mycket fritid? De flesta hobbyn och fritidsaktiviteter är inhiberade. Konserter och större samlingar även så. Många arbetsplatser har övergått till distansarbete.

Vår familj har över 10 hobbyn i veckan totalt. Nu är de alla inhiberade, tills vidare. Det betyder att vi mitt i allt har betydligt mera fritid än normalt. Vad skulle man kunna göra med all den tid?

Till simhallen kan vi i varje fall inte gå, för den är stängd (provade i går). Vi kunde gå till någon av de kommerciella innelekplatserna, men det avråds för tillfället pga smittorisk. Till bibban kan man tills vidare ännu gå, men gissar att även den stänger snart.

Man kan naturligtvis umgås inom fyra väggar hemma, men det har en tidsgräns. Efter en stund måste man gå ut innan någon eller alla börjar klättra längs med väggar. Det var lite blåsigt ute, så barnen orkade vara ute bara ett par timmar.

Promenader i naturen är alltid trevliga. Gjorde en lång sådan idag med hunden. Man kunde väl läsa en god bok, men läsa böcker göra man ändå och det brukar man göra på kvällen.

Jag har suttit en längre stund och funderat på vad jag vill göra, något ”som jag alltid velat göra men ej haft tid”. Har för tillfället inte kommit på något alls. Eller jo, att jag borde byta några lampor och fixa med en cykeln, men det är inte något extra eller nytt, det är bara sådant som är ogjort.

Måste fortsätta att fundera. Kanske jag kommer på något.

Må väl.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *