Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Vägledaren tar farväl

13 mar , 2020, 06.34 monica

 

Alla goda ting har en början och ett slut, så ock den tid en mästare har för sin lärjunge. Min vägledare är stadd på sin egen privata väg mot ökad visdom och mognad och drar sig därför tillbaka från offentligheten.

Betyder det att jag, den ödmjuka lärjungen, nu är fullärd och har nått det stadium där ingen vägledning längre behövs? Naturligtvis inte. Däremot kommer min utveckling mot större tålamod, omsorg och inlevelse i andras situation att fortsätta under överinseende av de två fyrfota varelser som sedan några år delar tak med oss.

Vad bär jag då med mig av mästarens vägledning? Främst betydelsen av att leva med bägge fötterna, helst utan strumpor och skor, stadigt på jorden. Att lyssna utan förutfattade meningar. Att våga pröva på det okända och lita på att livet bär.

Baby K, i detta skede inte längre ett spädbarn, fortsätter sin utveckling och jag fortsätter min. Också framdeles kommer vi att umgås men i andra roller, som mormor och dotterson. Skratten, samvaron och gemenskapen tar hoppeligen inte slut. Men någonstans, djupt i mitt hjärta, känner jag ett styng av saknad efter ett litet knyte öppnade portarna till nya och fantastiska världar.

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *