Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Lekis har öppnat för sommaren

15 jun , 2019, 10.12 Markus

 

Lekholmen har öppnat för sommaren. Vilket är trevligt, för det är fint på sommaren på Lekholmen. Visst är där fint även under andra årstider, men det är endast på sommaren som turbåten åker dit, så det är då det lönar sig att besöka holmen.

För den som inte vet är Lekholmen Helsingfors församlingars holme som ligger strax utanför Nordsjö (i Östra Helsingfors). Mångar ser Lekis som en lägergård, då där ordnas skribaläger, men holmen är öppen för alla som hör till våra församlingar. Där ordnas t.ex program för barn och unga. Man kan komma för dagen eller bli över natten. Man kan välja att inte delta i dagsprogram och bara njuta av sommaren.

Turbåten går från Hagnäs, Degerö och Nordsjö. I Hagnäs är det en kort väg till metron, men även i Nordsjö är metron på ett skäligt gångavstånd.

Holmen har en fin sandstrand (hör till samma förlängda sandremsa som t.ex Kallviks simstrand, om än det är bl.a en farled och en holme mellan dem).  Det finns även en bastu på ön som tidvis värms på begäran.

Eftersom holmen är en lägergård finns där en ”restaurang” och en kiosk. Väljer att sätta restaurang inom citationstecken, då det egentligen är ett storkök som lagar skolmatsliknande mat, men maten är nog ätbar.

Åk till Lekis någon dag, där är trevligt. Som bonus kan nämnas att för tillfället är vattnet ganska lågt, så man kan vada långt ut mot Nordsjö från simstranden. Det är en spännande känsla att stå långt ute mellan två holmar med vatten till midjan. För tillfället en ganska kall känsla, men vattnet blir varmare anefter sommaren.

Läs också

En kommentar

  1. Katja skriver:

    Hej, tack för uppmaningen att åka till Lekholmen. Säkert en mysig plats. Ändå lönar det sig inte för mig att resa dit, eftersom jag inte är medlem i detta som du kallar ”våra församlingar”. Jag har inget emot med att församlingar arrangerar veksamhet för sina egna medlemmar, men det vore trevligt om bloggtexterna i Hbl vore ägnade åt också andra än dessa medlemmar. Alltså kanske kunde texten ha redigerats litet eller publicerats för bara dessa medlemmar i något annat medium?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *