Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Sportlov

16 feb , 2019, 18.38 Markus

 

Sportlovet har börjat för dem som bor på det område där sportlovet firas vecka 8. Ifall man bor på områden där sportloven firas vecka 9 eller 10 så har man inte ännu sportlov, bör tilläggas.

Sportlovet är ett intressant lov, för det är så långt att man borde hitta på något men kräver en massa organisering och utrustning för att firas. Och ganska mycket pengar, i de flesta fall.

Jag tycker om sportlovet, för då hinner man skida och göra friluftsaktiviteter. Vilket man inte alltid annors kommer ihåg att göra. Problemet är att man måste ha en massa utrustning och i södra Finland är man beroende av väder. Förvisso kan man åka till Lapland, Åre eller Alperna, men det kostar många pengar och tar en massa energi. Man kommer antagligen mera trött tillbaka från sin skidsemester än när man startade.

Dessutom har jag börjat få lite klimatangst. Inte av själva skidandet utan av hur mycket energi det går åt till att komma till skidorten.  Såvida man inte åker tåg och sedan bor precis brevid backen, vilket oftast är väldigt dyrt. Så man blir beroende av sin bil.

Församlingarna brukar ordna skäligt prissatta skidresor där man åker buss till skidorten, vilket gör att man dessutom är lite mer klimatsmart. Så de är att föredra. Åk gärna på dem, de är oftast riktigt trevliga och skäligt prissatta resor.

Sedan får vi uppriktigt hoppas på att vi som mänsklighet skulle sluta göra bort oss med klimatförändringen så att sportlovet även i framtiden kan vara skidbetonat. Hoppas inte mitten av februari i framtiden är högsäsong för beachvolley eller landsvägsscykling. Februari är en månad för skidning, skrinning och pulkaåkning. Gärna även mars ännu, om än många hoppas redan i mars att de kan gräva fram vårgarderoben. Hoppas inte, för mars får gärna ännu vara sval.

Må väl och skida väl.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *