Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Olika trollformler

29 apr , 2017, 08.58 Markus

 

Följer med två barn som leker trollkarlar. Det handlar om kungar, drottningar, häxor, magiska svärd och, lite oortodoxt, om en magisk handboll.

Problemet är att de inte kommit överens om spelreglerna, så mesta tiden går åt till att gräla om en viss formel de facto förvandlar den andra till sten eller inte. Den som är mera högljudd eller aggressiv i sin argumentering vinner oftast.

Här finns nu så många paraleller att dra i så många olika riktningar,  att jag vet inte riktigt var jag skall börja… Vi börjar med den enklaste. Gräl om vilken trollformel som skall användas brukar leda till gräl. Allvarliga och långvariga sådana. Mänsklighetens historia är väl egentligen en succession av sådana? Nu kanske någon blir arg för att jag säger ”trollformel” istället för religion. Bli inte det. Var en större människa. Låt det gå. Gör något konstruktivt istället. Hjälp din nästa, eller något?

Det är egentligen fascinerande att man blir provocerad över att någon ifrågasätter ens tro, speciellt om man reagerar starkt. Vore intressant att förstå varför. Om du är sådan, skriv gärna som svar varför.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *