Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Varför har det betydelse?

19 feb , 2017, 09.56 Markus

 

Känns som om min skiva fastnat gällande könsroller. För er yngre läsare bör väl förtydligas att musikskivan kunde fastna i sitt spår och i princip spela samma del av sången på repeat, om och om igen. 

Varför skriver jag då om detta hela tiden? Jo, för att det är nära min vardag och mig därför angeläget. Att försöka förstå varför detta med könsroller är så viktigt.

I går bodde jag på ett hotell som berättade att de har renovering på gång och att byggubbarna jobbar på. Inte för att det nu egentligen har någon skillnad, men vardagen är full av dessa små tokigheter. Säkert är det så, att många av byggarna är herrar, men knappast alla. Och jo, byggubbe är ett etablerat uttryck för en byggare, men ändå.

Min ledande tanke är att vi måste skapa någon form av jämlikhet i samhället (och andra samhällen också), eftersom det antagligen inte finns andra sätt att få lugn och balans här på vår boll. Om vi tittar på de länder med mest förtryck och envälde, hur många av dem styrs av kvinnor (eller person av annat kön)? Inte så många. Kanske skulle kvinliga despoter vara ännu värre, men vi löser det problemet sedan när vi kommer dit.

Heder och anseende tycks vara så viktigt för många, speciellt för män. Kanske vi kunde ha mindre av heder och mera av samhörighet. Att det viktiga är att alla har det bra. Då måste vi börja med att medge att könen är likvärda. Och det tycks vara svårt för så många. Den dag jag vet varför så skall jag börja lösa världens problem.

Om du har något svar på varför heder och anseende är viktigt så skriv gärna in.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *