Vardagstro och söndagstvivel

Andetag

Ett avskedstal

31 jul , 2015, 22.27 Paula

 

Jag har skrivit här på Andetag varje vecka i ett och ett halvt års tid, och nu har det blivit dags för mig att sluta. När jag började skriva hade jag någon slags ambition om att berätta om min andliga resa. Det har blivit en del berättelser kring min väg till tron och bort från den, men även en hel del texter om mitt liv i övrigt.

Jag har alltid varit en ganska privat person, och tycker inte om att tappa kontrollen om vad andra människor vet om mig. Nu har jag ändå berättat en del saker om mig själv som är rätt så privata. Jag mår ändå bra över det, eftersom jag har kommit fram till en förståelse av att ju mera vi delar med oss, desto bättre vi förstår både varandra men även oss själva.

Det har hänt mycket i mitt privatliv under min tid på Andetag. Jag har separerat och skilt mig och lever nu ensam med hunden och katten. Jag har flyttat tre gånger och sitter just nu i en lägenhet dit jag flyttade i onsdags. Jag har bytt yrke och ska om en vecka börja ett nytt jobb 1000 kilometer ifrån Helsingfors. På det religiösa planet vet jag dock tyvärr inte om jag har kommit så mycket framåt. Jag har försökt se ifall jag skulle finna en plats för mig i någon församling men det har jag inte lyckats med. Jag har trott att jag är tillfreds med att leva utan gud, men senast i söndags då jag besökte församlingen där jag för femton år sedan blev döpt blev märkligt upprörd av predikantens upprepade hävdan om hur gud aldrig någonsin skulle vända en ryggen.

Jag har levt med mycket ensamhet och skrivandet har kanske varit ett försök att komma lite närmare andra människor. Nu har det inte varit så väldigt framgångsrikt men jag ångrar ändå inte de 51 sidorna text som jag har skrivit under bloggartiden och lagrat på datorn.

Hejdå mina läsare! Sök lyckan.

Läs också

8 kommentarer

 1. Liisa skriver:

  Det har varit fint att få läsa dina tankar. Hoppas du har det bra där borta!

  • Paula skriver:

   Tack Liisa! Måste säga att jag har lite lite skrivabstinens nu 🙂
   Jo jag har det bra här. Bor på landet och har väldigt fina arbetskamrater. Det blir fint det här.

 2. Simon Lampenius skriver:

  Tack Paula för din tid på Andetag och en eloge åt dig för ditt mod att skriva och göra det du ser som rätt och bra för dig!

 3. Karin Nordström Hudiksvall skriver:

  Kram till Dej fina Paula!
  Önskar att du inte ska känna oro.
  Att du kan vila i att allt ordnar sig.
  Jag är glad att jag fick lära känna dig litegranna och ta del av dina gåvor/talanger.
  Tack för det du delat på bloggen!
  Lycka till på din fortsatta resa genom livet!
  Och kram igen! /Karin

 4. Anna La skriver:

  En orsak mindre att se fram emot fredagar. Ha det så bra Paula!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *