Vardagstro och söndagstvivel

Andetag

Meningen med livet, universum och allting

30 jan , 2015, 19.07 Paula

 

De flesta människor har nog på något sätt, någon gång funderat på meningen med livet. Det framställs ofta som den stora filosofiska frågan som människor genom historien har sökt svar på. Jag är inget undantag där, utan har använt mycket tid och tårar med den frågan. Meningen med livet har plågat mig, och satt mig i djup kris.

Nuförtiden är jag dock helt tillfreds med frågan. Jag tänker att nej, det finns inget större mening med livet. Det finns inget större syfte eller tanke bakom varken livet i stort eller just mitt liv. Låter det kanske hemskt? Jag tycker det inte, tvärtom så känns det befriande att tänka så.

Jag är fri att forma mitt liv själv. Min mening kommer från relationerna jag har till min omgivning. Det finns människor som ser mig som en viktig del av deras liv, och som också är viktiga för mig. Världen skulle vara lite annorlunda om jag inte fanns här.

Eftersom jag inte har något annat syfte att nå, kan jag leva efter de värderingarna som är viktiga för mig. Jag behöver inte försöka bli så rik, from, vacker eller känd som möjligt. Just det som jag vill göra idag är meningsfullt och viktigt, och det räcker för mig.

Ikväll är livets mening för mig att dricka te, lyssna på bra musik, sticka och läsa en bok. 

 

42

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *