Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Julstress | Äntligen vila

19 Dec , 2014, 23.10 Paula

 

Hela den här hösten har varit extremt stressig för mig. Jag har haft mera att göra än vanligt och mycket måsten. Senaste veckorna har inte gjort något undantag, tvärtom. Det har varit långa dagar och som Sofia skrev igår, har även jag ibland bara kunnat ha det mest akuta och väsentliga i minnet.

Men nu är det slut på stresset, har jag bestämt. Jag har även under julledigheten saker att göra, men kan ta det betydligt lugnare än hur det har varit. Julen är för mig vila, inte stress.

Jag har försonats med tanken att jag har hunnit och orkat göra julklappar till alla vännerna, som jag vanligtvis gärna gör. Jag tror att de förstår att det inte betyder att jag inte längre tycker om dem. Det är bättre för alla att jag inte gör slut på mig själv än att alla får handgjorda presenter.

Det är viktigt att visa nåd mot sig själv, även vid jul.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *