Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Tid för hobbyn

13 sep , 2014, 08.20 Markus

 

En stor del av min vakna tid går åt till att fundera på trivala saker och udda kommentarer jag läser i tidningar och på nätet. Denna vecka har jag mestadels funderat på hur många hobbyn (hobbier?) en småbarnförälder hinner ha? Min kombination som företagare och småbarnsförälder är inte optimal, särskilt när jag gärna vill träffa mina barn när de är vakna.

Därför var det med viss förvåning jag noterade att en kyrklig ledare konstaterade att papporna gjorde klokt i att prioritera familjen framför fritid och hobbyn.  Samfundet i fråga är känt för att ha stora familjer och jag utgår från att deras sammankomster och bönestunder inte går under rubriken fritid och hobbyn. Därmed måste man nog vara världsmästare i tidsanvändning om man skall förvärvsarbeta, sköta en familj med upp till 10-12 barn, vara aktiv i sin församling och dessutom ha fritid och hobbyn. Om någon av er som klarar av detta läser inlägget, skriv gärna en kommentar hur ni fixar det. Jag är genuint intresserad.

Bedriften är ännu mera hedransvärd när man börjar räkna hur stora släkter man kan ha. T.ex vår familj har den stora fördelen att vi har både far-och morföräldrar på samma ort och det inte är alltför många barnbarn som behöver kontinuerlig hjälp. Vi får därför rätt enkelt hjälp med barnskötsel.  Om vi vore en familj med ett dussin barn, vore det även sannolikt att vi föräldrar själva skulle komma från familjer med stora barnaskaror. Det betyder att mor-och farföräldrarna kunde båda ha mellan 50 och 100 barnbarn i 10 olika hushåll att se efter. Då blir det tajt med att hinna hjälpa alla. För att inte tala om att komma ihåg alla namn eller fixa födelsedagspresenter. Med 100 barnbarn går mor/farföräldrarna på två födiskalas varje vecka, året runt.

När jag var liten följde vi syskon med våra föräldrar till kyrkan, eftersom småbarn ogärna skall lämnas ensamma hemma. Jag brukade sitta i församlingssalen och äta bulla för de mesta, om jag minns rätt. Om man tillämpar matematiken ovan, kunde jag ha haft mellan 100 och 200 lekkompisar att göra hyss med. Det kunde ha varit riktigt roligt.

Som sagt, om någon vill kommentera hur man fixar tidsanvändningen är jag genuint intresserad.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *