Vardagstro och söndagstvivel

Adventskalender

Lucka 9: Pinsamma presenter

9 Dec , 2013, 15.16 Rofa Blauberg

 

Att shoppa julklappar är det värsta jag vet, en onödig stressfaktor som sällan utmynnar i något gott.

Jag har många gånger försökt vara ute i god tid. Tagit mig till varuhuset och mått dåligt i människovimlet. Fått beslutsångest och gått ut.

I mitt fall är det inte i första hand frågan om att jag skulle ha ett problem med den kommersiella julen. Snarare handlar det om att jag är så dålig på att välja presenter. Jag tänker nämligen att det inte är bara tanken som räknas. En gåva ska vara något hen som får den har både glädje och nytta av. Jag kommer ofta till korta.

Jag blir besvärad av tanken att måsta köpa julklappar, inte för att jag studerar och ibland kan ha ont om pengar utan för att jag är rädd för att göra bort mig genom att skaffa någon en konstig julklapp. Det är fritt fram att kalla mig fåfäng.

Julklappsshopping ger mig ångest på hundratals plan och därför skjuter jag upp den till absolut sita stund. Den får bli ett sista nästan oöverkomligt hinder på vägen till den riktiga julen. Den som består av glädje, tacksamhet och gemenskap med nära och kära.

Den här veckan handlar andetags julkalender bland annat om julens baksida. Följ med när vi blottar den och mycket annat!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *