Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Firar du julafton med en seriefigur?

25 Dec , 2021, 10.56 Markus

 

Lyssnade på radion här om dagen och där talades om att man tittar på Kalle Ankas jul. Det som slog mig var att programledarna utgick från att det är något alla tittar på och att julaftons tidtabeller mer eller mindre är anpassade till detta TV-program.

Kanske jag då tillhör någon udda minoritet men varken jag eller de flesta av mina vänner har tittat på en tecknad serie mitt under julaftonsfirandet. När släkten samlas till julbordet är umgänge och god mat som gäller. Dessutom har någon form av julkyrka även ingått i programmet, så det är tajt med program redan som det är.

Nu vill jag på inget sätt stiga ovanför någon annan eller dess julfirande, jag bara reagerade på att det verkade sä självklart för programledarna och de som tog kontakt med programmet att alla tittade på den byxlösa ankans julfirande. Ungefär lika självklart som att på självständighetsdagen tittar alla på sändningen från slottsbalen, vilket då enlig min subjektiva uppfattning är fallet.

Tänker mej att den tecknade filmen kanske vore roligare att se på juldagsmorgonen, då man annars också är i bättre sinnelag för sådant? Kanske jag tänker helt fel och att man uttryckligen skall se på den mitt i jäktigaste jufirandet. Måste kanske prova någon jul`?

Må väl. Och god jul.

Läs också

En kommentar

  1. Mållan skriver:

    Nej vet du vad, om du klarat dig så här länge så behöver du knappast börja titta på Kalle nu. Även jag är en sån udda fågel. Passar på att ta en tupplur medan de andra tittar. MEN det finns flera seriefigurer! Senare på kvällen, då vill jag se Karl Bertil Jonssons julafton (Tage Danielsson) varje år. Rekommenderar varmt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *