Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Vi ska flytta!

8 Nov , 2021, 07.00 louise

 

Nu är det på så pass officiellt att jag vågar prata om det; vi har hittat en ny lägenhet och ska flytta in 1 januari 2022! Bilden föreställer vår nya utsikt. Inte helt fy skam. Låt oss se på en gammal och hederlig pros and cons-lista.

Bra grejer med nya lägenheten:

+ lugnare område på gångavstånd från centrum
+ 65 kvadratmeter, dvs dubbelt så stor som vår nuvarande lägenhet (men bara 1000 kr mer i hyra/mån)
+ garage, loft, stort badrum, kombinerat kök och vardagsrum, sovrum med plats för kläder (!), vedspis och balkong – need I say more?
+ ordentlig kyl och frys som är fullstora (tänk så mycket bär jag kan plocka och frysa in nästa sommar)*
+ plats för arbetsyta för oss båda (Markus jobbar hemifrån två dar per vecka och jag behöver plats för att kunna jobba på uppgifter hemifrån)
+ vi kan bjuda hem vänner på middag. De kan till och med övernatta!
+ jag kan ha en ateljé på loftet!

Mindre bra grejer med nya lägenheten:

– längre väg till skolan (från 2,7 km till 4,1 km)
– större lägenhet leder till högre elkostnad. De som bor där nu berättade att de brukar lägga undan 200€ per månad till el (hyresvärden skickar räkning ca en gång per år). Nu är elpriserna rekordhöga så jag tror vi kan räkna med 300€ per månad för säkerhets skull och försöka elda mycket i spisen.

Med andra ord så överväger fördelarna nackdelarna och därför bestämde vi oss, efter veckor av övervägande, att säga upp vår centrumlägenhet och flytta ”ut på landet”!

*Bärplockning har jag aldrig lyckats med fastän jag fantiserar om det varje år. Men kanske nästa år. 2022 kan vara mitt år!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *