Vardagstro och söndagstvivel

barn,glädje,Hopp,Livet,Okategoriserade,sorg

En lättare mors dag

7 maj , 2021, 14.40 sandra

 

På söndag ska vi fira mors dag. Förra året var jag med i ett reportage. Det får du gärna läsa om du inte gjort det tidigare. 

https://svenska.yle.fi/artikel/2020/05/10/sandra-har-ett-barn-i-himlen-och-ett-i-magen

Morsdagen i år kommer att vara lättare för min del. I år får jag fira en hyfsat vanlig dag. I år har jag ett barn i famnen. Ett välmående och livfullt barn. Han har inte pysslat något kort eller skrivit ner något snällt och lustigt om mig (vad jag vet) men jag får ha honom hos mig. Han har blivit väldigt bra på att säga mamma också.

Helst skulle jag hålla mina två barn. Och saknaden gör mer ont speciella dagar. Men dagen är absolut gladare tillsammans med en blivande ettåring.

I år gläds jag också för att en baby är på väg till ett par som länge väntat. Få saker kan mäta sig med en sån sak. Som då det som känts omöjligt sker.

Moderskapet, vet ni. Det är så stort. Och alla som på något vis har ett modershjärta borde firas fullskaligt. 

Jag önskar en fin dag till alla mammor. Till mammor, svärmödrar, mormödrar, farmödrar, mostrar och fastrar och gudmödrar. Till de som har privilegiet att ha sina barn hos sig och till de som längtar och saknar. Till de som vårdar sjuka barn och sjuka föräldrar. Jag önskar också armar som håller de som saknar barn eller sin mamma. 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *