Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

De viktigaste kvinnorna i mitt liv!

10 Dec , 2020, 11.35 Susanna

 

Förra inlägget var en kärleksförklaring till min blivande man, det här är en kärleksförklaring till mina brudtärnor!

Som den språknörd jag är vill jag ändå börja med att reda ut begreppet. Har stött på många ur den äldre generationen som är förvirrade över begreppet “brudtärna”. Det är alltså inte barn som kastar blommor längs altargången, utan mina närmaste vänner som hjälper mig med förberedelserna. Själv tycker jag mer om att använda det finska ordet “kaaso” eller det engelska ordet “bridesmaid”, men brudtärna får fungera här. Barnen, i varje fall nuförtiden och i huvudstadsregionen, brukar kallas för brudnäbbar medan de vuxna vännerna kallas för brudtärnor. Bara för att reda ut det!

Det var väldigt snabbt klart för mig vem som skulle bli mina brudtärnor. Milla har jag känt längst av alla fyra då vi träffades i högstadiet och blev bästa vänner då vi började i samma gymnasium. Jag var nyligen hennes brudtärna och har precis blivit gudmor till hennes underbara lilla dotter. Kia träffade jag i gymnasiet och jag kommer också att vara hennes brudtärna i augusti. Hon är ett stort stöd eftersom vi kan dela allt från upplevelsen och planering till att rent fysiskt dela på dekorationerna. Rebecca blev jag studiekompis med på universitet. Jag parade snabbt ihop henne med hennes nuvarande man som är min sambos bästa vän sedan barndomen. Vi båda var deras brudtärna och bestman på deras bröllop för snart ett år sedan, och de är det på vårt. Steffi träffade jag då hon och min sambo började i samma styrelse i deras studentorganisation. Hon och hennes sambo bodde länge en 5 minuters promenad från oss och var våra “nästan grannar”. Jag har också känt hennes sambo sedan tonåren och de är nu våra nära vänner och båda också brudtärna och bestman till oss.

En självklar fråga

De är alla fyra otroligt viktiga för mig, och det var självklart att jag måste fråga dem alla fyra. Vi väntade inte länge med att fråga våra brudtärnor och bestmen om de ville ta emot uppdraget. Redan i november förra året ställde vi frågorna och fick ett glatt “JA!” av alla. Min sambo har alltså tre bestmen och jag har fyra brudtärnor. Vi är ett stort gäng, men ett ganska självklart gäng.

Vi båda frågade genom att sammanställa en liten låda som vi gav i gåva tillsammans med ett kort. På kortet berättade jag vad deras bästa egenskaper är och vad jag uppskattar hos dem. I lådan fanns det saker jag ansåg vara nödvändigheter för att kunna vara min brudtärna. I paketet lade jag häfte, penna, sax, tejp, korköppnare, klistermärken, ett litet fat, sugrör och en skumpaflaska. Det var så roligt att sätta ihop paketet och jag var nöjd med resultatet! Min sambo gjorde ett liknande paket med en flaska alkohol han visste att de tyckte om, ett whiskeyglas och en mörkröd fluga.

En fin sak att ge bort till någon man tycker om!

Jag är glad över att de alla hängt med sedan början av planeringen! Vi väntade tills vi hade ett säkert datum för vårt bröllop och efteråt kände vi inget behov av att dra ut på att fråga dem. Det bästa med att planera ett bröllop är att fundera och tänka tillsammans. Det kan lätt kännas överväldigande om man måste hålla mycket i sin egen hjärna. Att få kolla på klänningar, fundera på blommor och dekorationer och bolla sittordningar med dem är guldvärt! Jag älskar dem till vardags så det känns självklart att inkludera dem i den största festen jag någonsin kommer att ordna.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *