Vardagstro och söndagstvivel
Havet, en klarblå himmel och höstlöv.

Okategoriserade

Listan som jag lovade er

12 okt , 2020, 09.33 louise

 

Jag kan meddela att min skärmtid är tillbaka på stadiga 3,5 timmar per dag. Läs mitt senaste inlägg om du inte vet vad jag snackar om.

Här kommer höstlistan, från Sandra Beijers blogg:

Vad är det bästa med hösten?

Färgerna, kylan, den friska luften och regn mot fönsterrutor. Gillar också att det är mörkt kl. 7 när jag vaknar. Känns skönt att vakna ”tillsammans med världen” – känns också som man är före alla andra. Har försprång.

Vad gjorde du förra hösten?

Oj, jag gifte mig. Men det var i och för sig i augusti. Men i september var jag på bröllopsresa. Piffade i nya tvåvåningsläggan, grät över min fina etta, och bjöd hem folk på vinkväll. Så otroligt gemytligt.

Hur såg du ut förra hösten?

Typ som nu för på grund av coronan har jag knappt shoppat alls det senaste året.

Hur ser du ut nu?

Oftast osminkad, i cykelbyxor / träningstights och lös tröja.

Beskriv din höst i tre ord?

Jobb, kreativitet, sömn.

Vad var bäst med sommaren?

Semestern. Och att man vågade träffa människor i lite högre grad än på våren när jag träffade exakt 0 personer förutom min man och nån kollega ibland.

Hur mådde du förra hösten?

Jag var trött och nygift. Det var mycket som hände i början av året, allt från förlovningsfest och årsfest till kandistress, nytt jobb och dödsfall inom släkten. Efter september lugnade saker och ting ner sig lite, som tur. Annars hade jag kanske inte orkat.

Vad är dina planer för hösten?

Jobba, skriva en del (främst här men också dagbok och dikter), ha en vecka övertidsledigt och dra mig tillbaka i skogen / sommarstugan. Preppa inför vintern med D-vitamin. Göra det mysigare i lägenheten. Sälja kläder och rensa i skåpen. Vill ju bli minimalist men det är så svårt.

Hur gör du hösten mysig?

Genom att tända ljus, som en basic b. Jag fösöker också klä mig i varma tröjor och dricka stora koppar kaffe. Jag är enkel på det viset. Ett glas rödvin mitt i veckan är heller inte fel.

Vad kommer du dricka i höst?

Haha, ja, rödvin. Och svart kaffe. Jag har övergett havremjölken nu, vill ha äkta smak och det ska vara starkt och svart så det riktigt bränner.

Hur vill du se ut i höst?

Mysig. Gärna lite tuff också. Ska köpa Dr. Martens. Har nån ett par till salu? Storlek 38, tack.

Vilket är det värsta höstvädret?

När det regnar lite men inte ordentligt. Så där som att vädret inte kan bestämma sig. Det tycker jag inte om. Ska det vara så ska det vara, annars får det låta bli.

Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?

Enligt min IG-story (följ mig: hei.lolli) jobbade jag hemifrån på måndag och under helgen befann jag mig i Larsmo och Jeppis. Tog tåg, vilket jag inte gjort på länge. Någon hade spytt på golvet i den vagn där jag satt. Kan inte säga att jag längtar efter att åkt tåg Helsingfors–Bennäs igen. Eller sorry, menar förstås Helsingfors–Jakobstad-Pedersöre. Lol.

Hur förbereder du dig inför vintern?

D-vitamin. Tar fram varmare kläder. Gör matlådor.

Vad ser du fram emot just nu?

Min ledighet som inleds om en vecka. Jag bara hoppas att vi kan åka norrut och att inga nya restriktioner kommer förhindra det.

En grej till: Lyssna på podden Typ Livet, vi har släppt ett nytt avsnitt! Mer om det i ett annat inlägg.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *