Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Annorlunda midsommar

20 jun , 2020, 08.30 Markus

 

Denna midsommar firar jag i stan. Vilket är ovanligt, minns inte att jag gjort det på närmare 20 år.

På basen av en empirisk studie verkar mången annan även göra det, det har varit fullt på stranden nära oss. Och det kryllade av båtar längs med stadens stränder och farleder.

Fördelen med att fira sommar i stan är att man inte behöver packa ner halva sin egendom och köra ut i obygden. Nackdelen är att man i princip packar samma mängd saker för alla de dagsutflykter man gör. Vi gjorde en utflykt på torsdagen och en på fredagen. Idag är vi igen på utflykt och övernattar även i fältförhållanden. Så grejer med för ca 2 veckors behov, inkluderande maten.

Tursamt nog verkar vädret hålla i, så man behöver inte ta med en massa regnkläder, då skulle händerna ha tagit slut.

Det är fascinerande hur många intressanta resmål det finns i huvudstadsregionen. Speciellt om man har tillgång till en båt. I går besökte vi en holme nära där vi bor. Holmen var stor, hade grillplatser och toaletter och en bra brygga. Samt otrolig utsikt åt fyra håll. Och jag hade aldrig ens hört om holmen, fast jag trodde mej ha relativt bra koll på denna typs ställen. Holmen har varit i rekreationsbruk sedan 2007, visade sig. Antagligen en holme militären haft i besittning, då huvudstadsregionen kryllade för att sådana holmar.

Nu måste jag gå och fortsätta packa med saker för dagens utflykt. Finns väl två eller tre kassar att packa ännu.

Må väl.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *