Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Annorlunda jul

23 Dec , 2017, 17.58 Markus

 

Inledningsvis kan påminnas om att de populära LED-plastlyktorna är problemavfall och elektronikavfall (batteriet är problemavfall, resten elektronikavfall alltså sk. SER-avfall). Kom ihåg efter julen att återvinna lyktorna på rätt sätt. Eller kör old school och ha ett levande ljus i en glaskupa.

För vår del blir mindre av den varan, då vi valde att åka lite närmare julens urspungliga trakter. Eller egentligen inte närmare, men till samma breddgrader. Så vi är närmare ur ett temperaturperspektiv.

Det börjar bli allt vanligare att åka till solen över julen. Orsakerna är tämligen logiska:

  • man har sällan lika mycket ledigt som kring jul
  • på ett hotell är det någon annan som gör julstädningen
  • man får endast ta med ett begränsat antal julklappar i bagaget
  • det går inte att överskatta viljan att uppleva en värmande sol

Det vore naturligtvis trevligt att fira jul med släkten, men släkten hinner man träffa annars också. I vårt fall bor hela den nära släkten kring den nuvarande (eller under byggnation varande) metrolinjen, så vi ses ofta i vardagen. Dessutom råkade det vara ett större släktkalas för några veckor sedan och för att vara riktigt på säkra sidan bjöd vi in lite släktingar förra veckoslutet på lillajulsspagetti, som man ju brukar….

För att minimera allt vad stress heter bor vi på ett hotellkomplex som erbjuder alla tjänster man behöver, inkluderande julfest för barnen och rikligt tilltagen julbuffet. Bara vi kommer ihåg att stiga upp och klä på oss (i sommarkläder) så serveras julen mer eller mindre färdig till oss.

Visst är det trevligt med julstök och matgäster och ringdanser, men i år valde vi att dricka julsangria i julshorts. Det kom väl till pass.

Feliz navidad.

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *