Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Tankar och böner

18 Nov , 2017, 20.33 Markus

 

Om man följer med amerikansk media, speciellt social sådan, stöter man allt oftare på ordparet ”thoughts and prayers”. Vilket ju fritt översatt betyder ”tankar och böner”.  Det intressanta är att detta ordpar blivit något av ett slagord(par) mot det nuvarande etablissemanget. Bara att söka upp ordparet på t.ex twitter, så finns där mycket diskussion kring ämnet.

Bakgrunden till detta är att sociala medier är idag en central del av beslutsfattares kommunikation och varje gång det händer någon tragedi skriver beslutsfattare att de har offren och deras anhöriga i sina ”tankar och böner”. Det är ju naturligtvis jättefint, men tyvärr börjar ordparet tappa sin betydelse, och har mer och mer blivit bara en fras man måste säga. Om en beslutsfattare inte kondolerar på sociala medier inom en rimlig tid, börjar drevet mot beslutsfattaren om varför hen inte kondolerat – eller skickat sina tankar&böner.

Men visst känns det ju lite konstigt att beslutsfattare, som i praktiken kunde hjälpa med något konkret,  istället väljer att sända sina ”tankar och böner”. Vore ju bättre att skicka ”konkret hjälp och goda lagförslag”, till exempel.

Eftersom vi ju följer den amerikanska kulturen i det mesta så har jag noterat att kulturen med att skicka ”tankar och böner” även landat här. Personligen tycker jag inte riktigt om det, då jag föredrar handlingar framom ord.

Gissar att nästa gång något större inträffar,skall man sätta ett bildfilter på sin profilbild och sedan även skicka sina ”tankar och böner”. Börja bli lite komplicerat detta med sociala koder på sociala medier.

Jag har tänkt att man kunde öppna en ”tankar och böner” – fond. Varje gång man skickar sina ”tankar och böner” på sociala medier, debiteras en lämplig summa från ens kreditkort för att konkret stöda de offer eller anhöriga man tänker på. I de flesta fall är det antagligen behövligt och alla kan dra sitt strå till stacken med en ringa summa.

Så kan man hjälpa konkret, vilket oftast är bättre än bara tankar och böner.

 

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *