Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Lycka för 5€

7 okt , 2017, 20.40 Markus

 

Det sägs att man inte kan mäta lycka i pengar. Det är en sanning med modifikation, eftersom man med små summor kan öka lyckan. I det stora hela stämmer det säkert att man inte blir lyckligare av pengar, men som det berömda orspråket säger så gråter man hellre i en Jaguar än i en buss. Eller de flesta gör det säker.

Idag köptes lyckan för 5€. Det var kostnaden för ett litet bordsspel som är en blandning av fussball och flipper. Som inte fungerar särskilt bra. Och som är av dålig byggkvalité.

Spelet köptes för att få en trött far komma förbi en hylla med ovidkomligheter, då hyllan hindrade honom från att komma hem till sofflocket. Spelet var de minst onödiga som fanns i hyllan, vilket gjorde hyllan till en relativt unik samling onödigheter.

Nu kunde man tro att lyckan var att fadern kom vidare med sin dag, men den stora lyckan var de matcher som sedan utspelades runt matsalsbordet. Eftersom spelet var så dåligt byggt att fingerfärdighet, bollsinne eller taktik inte hade någon inverkan, blev det jämna matcher mellan två generationer. Hur och när något gjorde mål hade inget att göra med skicklighet, endast tur. Ett mycket demokratiskt sätt att spela, då färdigheterna var på olika nivå. Det gladde den mindre fingerfärdiga, vilket i sin tur gjorde den mera fingerfärdiga mycket glad att se sin motspelare så glad.

Så i detta fall kunde man faktiskt köpa lycka och den kostade 5€.

Förhoppningsvis går en så stor del av pengarna till de stackare som tillverkat spelet i sannolikt ganska tveksamma fabriksförhållanden….

dav

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *