Vardagstro och söndagstvivel

Andetag

Ny bloggare: Nanna Rosengård

5 sep , 2017, 11.25 Simon Lampenius

 

På torsdag är det premiär för en ny bloggare här på Andetag: Nanna Rosengård från Dagsmark.

Dagsmark, någon kan ju undra vilken spårvagn som stannar där, men om för att hjälpa er med geografin kommer här ett skärmklipp från Google maps för att klargöra hennes position.

Nanna har jobbat ute i världen som missionär – i Sydafrika som språk- och bibellärare och i Grekland med ett hands-on jobb för flyktingar och prostituerade. När jag frågar vad hon kommer att skriva om svävar hon på målet. Det finns så mycket att ta ifrån.

– Att komma från ”stora världen” och landa i det lilla gudsförgätna Dagsmark är något som säkert kommer att prägla mina inlägg. Jag vill skriva om vardagen, samtidigt som jag har mitt perspektiv på att komma från det stora till det lilla.

– Nu från hösten jobbar jag som kantor i Närpes. Jag har en man som kommer från Iran och vi har ett barn. Trots att jag har farit och flängt är jag djupt rotad här i sydösterbottniska myllan, min släkt har bott här sedan 1400-talet.

Varmt välkommen Nanna med i Andetag-gänget!

, , ,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *