Vardagstro och söndagstvivel

Andetag

Det smakar trygghet

28 feb , 2017, 21.04 Lina Frisk

 

 

 

De senaste veckorna har jag har känt mig lite långt borta hemifrån. Det kanske beror på att jag snart kommer att avsluta mitt kapitel här och närma mig hemtrakterna igen. Än en gång befinner jag mig i ett konstigt mellanskede.

Tidigare i dag började jag fundera på vilka smaker och lukter jag associerar med trygghet och hemtrevlighet för att skapa lite mer av det i mitt liv. Det första jag kom på: prickig korv och varm kakao.

Kanske inte det förväntade svaret, speciellt med tanke på att jag varken ätit kött eller haft komjölk i mitt kylskåp på över ett år. Tro mig, jag om någon blev förvånad. Men sen igen, under mina levnadsår har många mellan-och kvällsmål bestått av just korv och kakao.

Lyckligtvis går det att skapa trygghet även senare i livet med andra livsval. Den här gången blev det vegansk medvurst på rågbrödet och havremjölk i kakaon. Inte kanske helt lika, men jag fick definitivt känslan.

Vilka smaker och lukter ger dig trygghet? Passa på att unna dig det sista kvällen innan fastan börjar.

(Eller senare också för den delen. Tror inte fastan tar illa upp.)

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *