Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Sätta sin mun där pengarna är

3 Dec , 2016, 12.32 Markus

 

Aldrig fel med att inleda inlägget med en anglicism. Rubriken är en fri (och dålig)  översättning av engelskans ”put your money where your mouth is”. Det betyder att man skall göra det man säger man tänker göra. Eller kanske rättare sagt att man skall våga göra något för det man står för. Tomt prat är bara tomt prat.

Jag har genom åren lyft fram åsikten att ev.lut kyrkan borde fundera på hur den kan hjälpa de som behöver hjälp och fokusera mindre på ordformuleringar i psalmöversättningar. Nu verkar det som det går åt rätt håll. En synlig sak är att kyrkorna börjat öppna sina dörrar för de som behöver hjälp. Det började med flyktingarna och är nu utvidgad till alla som behöver hjälp.

I Helsingfors finns nu vintertid en kyrka öppen varje natt. Det är olika utrymmen varje vecka, men något utrymme är öppet varje natt. Idén är att vem som helst som behöver en plats för natten får komma. Man behöver inte uppvisa medlemskort eller kunna rabbla upp en ramsa från Efesierbrevet. Om man behöver nattplats så är man välkommen.

För att detta system med natthärberge skall fungera behövs ett större antal frivilliga. Tacksamt nog har många anmält sig (och bland dem finns många som skrivit ut sig ur kyrkan, om de nu inte är relevant i detta samanhang).

Även jag har satt mina pengar där min mun är och kommer att hjälpa till som nattbiträde strax innan jul. Föreslår att även du kollar hur du kan hjälpa.

T.ex Matteus har sin tur 12-19.12. Kolla detta event för vidare info https://www.facebook.com/events/236353826784491/ 

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *