Vardagstro och söndagstvivel

Andetag

Favoritcitat

9 jul , 2016, 20.49 Markus

 

Mitt favoritcitat är myntat av Winston Churchill. Han lär ska sagt ”when walking through hell, keep on going”.  Det är i all sin enkelhet ett lysande sitat. När det är svårt är det bara att pressa framåt – det blir nog bättre.

Citatet är aktuellt på många plan just nu. Inte minst pga. allt det galna som händer i världen just nu. Kan dock noteras att världen enligt de flesta mätare är en bättre plats nu än förr, men mediarapporteringen är nuförtiden mycket aktivare än förr.  

Livet har olika faser, en del lättare än andra. Det verkar som om det gångna året varit ett särskilt tungt år eller så är det bara att man inte minns äldre saker. Tiden förgyller minnen. De av oss som varit i armén minns oftast på armétiden med värme, men känslan kan ha varit lite annan då, speciellt på söndag kväll när man skulle åka tillbaka för ett antal veckor utan permis och man vinkade av sina nära&kära.

Undrar just hur jag hamnade in på minnen från armén? Kanske är det så, att hjärnan äntligen lite släpper vardagen och huvudet fylls med andra tankar. Fint så, om än minnen från armén kanske inte är först på önskelistan gällande ickevardagsrelaterade tankar.

Det handlade om att gå genom helvetet, som för övrigt har en mycket mera allvarlig klang på svenska än på engelska. När det är svårt borde man bara pressa på i hopp om att det blir bättre. Det är lättare sagt än gjort. Man behöver hopp. Hopp kan fås på många sätt. Oftast är det något man ser fram emot, som en resa eller något trevligt program man har inplanerat i framtiden. Eller bara det att något projekt på jobbet kommer att ta slut ett visst datum.

För min del handlar det även om att har mera tid för de närmaste. Det är ju ganska sorligt att jag behöver planera in sådant, men tror att det tyvärr är ganska vanligt. Ser fram emot det väldigt mycket och tror jag så småningom avslutar detta inlägg och går och gör det jag just talade om.

Må väl och kom ihåg att det brukar bli bättre, om det redan inte är bra. Bara att njuta av solen (?) och värmen (?).

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *