Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Väckelsestämning

2 jul , 2016, 18.30 Markus

 

Var igår på en tillställning som liknade ett väckelsemöte. Bör poängteras att det inte var ett väckelsemöte och hade inte några religiösa över-eller undertoner. Snarare tvärtom.

Däremot var tillställningen sådan, att en karismatisk person ”predikade för sin kör” på ca. 45 000 personer. Den karismatiske personen hade hjälp av ett antal hjälpredor som såg väldigt vanliga ut. Helt som du eller jag.

Själv hade jag verkligen sätt fram emot tillställningen och tom. rest till destinationen för detta ändamål. Ändå kunde jag inte gå fullt med i den extatiska stämningen. Visst njöt jag och hade en utomordentligt bra tid, men var förankrad i min omgivning hela tiden. Funderade på saker som godis, törst, säkerhet, tekniska lösningar och naturligtvis vardagliga saker som jobb och familjen. Inte till den grad att det störde min upplevelse, men de var närvarande hela tiden.

Detta var alltså det närmaste jag kommit väckelsestämning och det blev inte extas för mej. Kan noteras att jag varit på plats vid religiöst karismatiska tillställningar och de har väckt avsevärt svagare känslor än igår.

Tror därmed att väckelse eller karismatisk verksamhet inte är för mej. Föga överraskande egentligen, men alltid bra att lära sig något nytt om sig själv.

dav

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *