Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Andetags första vloggare

26 apr , 2016, 10.58 saraastrom

 

I vår kommer Andetagbloggen att få sin första vloggare, Maria Pettersson!

Att vlogga betyder att publicera blogginlägg i videoformat.

Maria berättar om sig själv och sina tankar inför vloggandet.

Maria Pettersson

Vem är du Maria?

Jag studerar till barnmorska i Helsingfors och siktar på att bli klar med mina studier till julen 2016. Det låter kanske klatschigt men jag är en positiv och glad människa för det mesta. Ursprungligen kommer jag från Esse i Österbotten där jag har en del av min familj som består av mamma, pappa och tre syskon. Jag är yngst i familjen. Jag tycker jätte mycket om att umgås med människor, sitta på café både ensam med en bok i handen eller tillsammans med sällskap. Ett kanske lite udda intresse jag har, är att jag fascineras av Zacharias Topelius, hans liv och det han skrivit, både hans dikter och sagor. Han är en jättebra författare tycker jag och jag hämtar en hel del inspiration från honom. På min fritid är jag även ordförande för de finlandssvenska baptisternas ungdomsförbund, SBFU, där vi ordnar och planerar barn och ungdomsverksamhet. I övrigt kan man säga att jag är en helt vanlig människa som alla andra!

Har du vloggat tidigare?

Jag har inte haft någon egen blogg i vilken jag skulle ha publicerat vloggar. Videoklipp har jag nog gjort tidigare i en programserie som  jag kallat Baka med en nypa salt, som jag lagt ut på Youtube och jag är intresserad av film och media.

 

Vad tänker du vlogga om?

Jag har bett om ett sätt på vilket jag kan nå ut till människor och kanske påverka någons tankar. Jag tror att vloggandet är en del av detta sätt för mig att hjälpa till och förhoppningsvis uppmuntra någon i vardagen. Det blir mycket kring vardagen, tankar jag får i naturen och tankar som människomöten ger. Alltså kan det bli vad som helst!

Vad vill du förmedla med dina vlogginlägg?

Det beror ju lite på vem som kollar på vloggen, men jag vill förmedla någonting vackert och kanske en annan syn på frågor. Det händer så lätt att fokus ligger på negativa saker och krav i sociala medier men jag skulle gärna bidra med att lyfta upp människor. Bidra med något positivt i människors vardag helt enkelt.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *