Vardagstro och söndagstvivel

Andetag

En rekommendation

19 apr , 2016, 19.58 Lina Frisk

 

 

Oftast cirkulerar det av massor med åsikter och funderingar i mitt huvud. Så mycket så det knappt får plats. Men i dag står det lite stilla i min hjärna.

Istället vill jag rekommenderar jag att ni ser på avsnittet om hemlösa i Finland i Arman Alizads senaste tv-serie ”Pohjantähden alla”. Det är helt ofattbart att det finns människor som är tvungna att leva så i ett välfärdssamhälle som Finland. Helt ofattbart. Speciellt med tanke på att våra kära beslutsfattare uppmanar hela landet att spara medan de själva höjer sina löner. Så här ska ingen behöva leva i vårt land.

Det är lätt att peka finger och kalla hemlösa för missbrukare eller alkoholister som får skylla sig själva. Men hur många av oss skulle leva nykter ifall vi gick i deras skor? Att leva ett liv utan något så självklart som ett tak över huvudet kan ingen av oss som alltid haft ett hem föreställa oss. Att aldrig veta var eller när man ska få sova nästa gång.

Bakgrunden till hemlösheten kan bero på så många olika faktorer. Ingen av oss kan veta varför de hamnat i den situationen. Därför ska man tänka noga innan man dömer och kastar den första stenen.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *