Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Julstämning framför TV:n

6 Dec , 2014, 20.50 Markus

 

Mitt syfte var att skriva om julstämning, men det går tyvärr inte eftersom vi tittar på balen och det enda jag kan fundera på är ”nämen hur tänkte du nu, int kan man se ut sådär”? Min favorit är en dam som kom till balen i festklänning men hade vit topparock på utomhus. Kanske hon tänkte att ingen filmar ute på gatan, men tyvärr fick hennes vita topparock komma med i nationell tv. Det finns två enkla minnesregler: 1) ha alltid rena kalsonger på, ifall du hamnar in på sjukhus och 2) ha inte vit topparock på när du skall till slottsbalen.

Julstämningen då… Ja, grundproblemet är att jag inte direkt är någon känslomänniska. Tidvis är jag hungrig, tidvis trött, men annars mal det på som normalt.

Fördelen med att ha ett begränsat känsloregister är att man inte heller behöver vara ledsen om man inte kommer in i en viss stämning. Visst är det skönt att julen kommer, för då hinner man vara mera med familjen och ta de lungt. Som prästbarn har jag vant med vid att julen är en bråd tid för föräldrarna, men med egen familj försöker vi ta de så lungt som möjligt.

Vi har ofta valt att åka bort över julen, men denna jul får vi väntade långvägasläktingar till Finland, så vi firar hemma…. Snabbt avbrått, råkade se min gamla klass-och bandkompis Nicke Meltio i tv, han hade blivit bjuden till balen. Skötte handskakningen snyggt. Go Nicke..

Med drygt 3 veckor till jul så är det skönt att veta att det ännu finns tid att komma in i julstämning. Vi har inte ännu börjat pynta eller lyssna på julsånger och skall nog inte göra det innan fjärde advent. Vi öppnar julkalendrarna varje morgon, men i övrigt känns julen ganska avlägsen ännu. Tursamt nog är det veckoslut just innan jul, så hinner man fixa det mesta då. Känns skönt att veta att man har några dagar då att göra det i lugn och ro.

Nu skall vi fortsätta titta på balen.  Glad självständighetsdag.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *