Vardagstro och söndagstvivel

Andetag

Prestationsångest och sömnbrist

31 okt , 2014, 10.00 Paula

 

Det är torsagskväll, klockan är nio och jag kom just på att på fredag är min bloggardag. Precis efter jag hade sagt till en vän att jag har haft en lång dag och ska nu bara ta upp tvätten, se lite på en serie och lägga mig tidigt. Suck. Jag har inte tid att skriva på fredag utan är upptagen till sent på kvällen så det måste bli nu.

Jag tycker om att blogga. Men just nu har jag haft en stressig vecka med för mycket jobb och för lite sömn, och känt att jag har inte presterat så bra som jag hade velat. Vilket har lett till ännu mindre sömn. Vilket har lett till ännu sämre prestationer. Ja, ni förstår hur det går. Då känns tanken på att försöka skriva något bra ganska utmattande.

Samtidigt tänker jag att det är ju just det här jag vill skriva om, min vardag och tankar kring det. Och stressen jag kan känna även för Andetag är en del av mitt liv.

sömnig

Läs också

2 kommentarer

  1. Janette skriver:

    Det där med deadlines är både bra och dåligt. Dåligt för att det skapar ångest när man skjuter på saker till sista minuten och sen blir stressad, bra för att utan deadline skulle det kanske aldrig bli gjort alls. Som studerande är jag i stort behov av deadlines för att alls få saker och ting gjorda. Sen kan jag känna mig mäkta stolt och glad de gånger jag får något gjort i god tid före deadline, vilket sker allt för sällan…

  2. Paula skriver:

    För mig varierar det mycket, ibland gör jag mina jobb i väldigt god tid, ibland blir det sista natten. Nu när jag har varit väldigt stressad, haft långa dagar och varit mer eller mindre tvungen att jobba sent, blir saker som bloggen lidande.
    Jag brukar vrida och vända på bloggideér under flera dagar och har texter skrivna ibland veckor i förhand, men i stressade tider blir min kreativa sida rätt så blockerad och jag blir nästan handlingsförlamad.
    Nu är det måndag och jag har varit hela dagen hemma pga förkylning. Så blev det, som slutet på en tung vecka så fick jag till sist feber i går kväll. Har tagit det lugnt idag och fått lite mentala krafter tillbaka. Så fredagens text är faktiskt redan skriven 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *