Vardagstro och söndagstvivel

Andetag

Möjligheter och utmaningar

6 okt , 2014, 22.56 Rofa Blauberg

 

Okej. Den här hösten har inneburit nya möjligheter och medföljande nya utmaningar. Det är hela tiden roligt men ofta även tungt. Okej, det är kanske inte sådär skratta-högt-för-att-livet-är-underbart-roligt hela tiden, men ni vet. Jag njuter ofta, men tror inte jag någonsin i mitt liv har jobbat fullt så här mycket.

Två dagar i veckan får jag göra arbetsdagar som med några korta pauser medräknade blir omkring tolv timmar långa. De dagar som inte är sitter jag på jobbet och läser, korrigerar och planerar. Försöker nöta in rutiner och försöker ta mig hem innan klockan sex. Känner att jag strax börjar bli van.

En sak som något otippat är en direkt följd av denna nya livssituation är att jag tappat lusten för att laga mat hemma (något jag tidigare älskade). Då jag sällan på morgonen vet hur lång dagen kommer hinna bli innan den är slut och då jag dessutom ofta på vägen hem är både dödstrött och vrålhungrig, tenderar det att bli så att jag helt enkelt saknar tålamod för några längre butiksvistelser. Många gånger består middagen av en smörgås, betydligt oftare äter jag (och M med mig) ute på någon restaurang. Detta resulterar i att plånboken blir tunn och kroppen, den blir, inte smal i alla fall.

Det säger sig självt att detta inte i längden kan vara hållbart och det på grund av många orsaker.

Allt det nya den hösten har fört med sig har inneburit förändringar på oväntade områden och detta både på gott och på ont. Jag njuter av var dag som kommer (så gott det går i alla fall) och hoppas och väntar på att rutiner ska nötas in och allt bli ännu lite bättre och lättare. För så blir det ju, inte sant?

Ps. Jag klagar inte, det vill jag inte göra. Jag har själv valt allt detta och jag gläder mig åt det jag får uppleva. Men att förändringen, det nya och allt det innebär fascinerar mig; det varken kan eller vill jag förneka.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *