Vardagstro och söndagstvivel

Andetag,Smaklig sommar

Smaklig sommar – även för dig som inte lagar mat

13 jun , 2014, 10.00 Paula

 

Kanske 80% av alla gånger jag äter något, skulle jag helst sköta det hela med någon slags mättande och näringsrik piller. Jag tycker att det är tråkigt att handla mat, bära hem det, laga nåt ätbart och sedan tugga det i mig. Mina favoritfödoämnen är sådana som innebär minimalt med förberedelser och maximalt med mättnad, såsom bananer, rågbröd, flingor eller kvarg (med banan).

potatisbjörnDe 20 procenten som inte är bara rutin kan däremot vara riktigt njutbara stunder. Det kan handla om färska jordgubbar och ärtor från torget, blåbär och hallon direkt från buskarna eller sommarens första nypotatisar. Mina bästa matminnen är middagar och picknickar med vännerna då det viktigaste är inte maten utan sällskapet. Men det mesta smakar nog bäst utomhus och i gott sällskap.

Mitt bästa mattips för idag är att packa med något ätbart och en flaska vatten och gå ut med hunden, kameran, grannen, cykeln eller bussen och utforska sin näromgivning. Ta dig till en park, en skogsglänta, till stranden eller bara till gräsplätten utanför huset. Ät din banan, bulle eller macka och lyssna på sommarens ljud. Och njut.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *