Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Smaklig sommar utan bildbevis?

14 jun , 2014, 19.01 Markus

 

Grillmatsbildsäsongen nalkas. En halvskaplig sommarkväll räknas bilderna på grillar och dess innehåll i someflödet per dussin, under en fin sommarlördag i tjog. Inget fel med det och många bilder är fina.Bollgrill

Vi människor kan väl delas in i två kategorier: de som tycker om att fota sin grillade kalkon (eller tofuboll) och de som inte tycker om att fota sin grillade kalkon (eller tofuboll).  Själv hör jag till den kategorin som inte hinner fota min mat, för jag vill hetsäta den genast den kommer från grillen. Då finns det helt enkelt inte tid att fundera på ljusmängd, vinklar, skuggor och exponering – allt detta ökar tiden mellan att maten är färdig och att den är i min mage. Bortkastad tid alltså.

Dessutom brukar man sällan fota sin länkkorv som man bränt på en bollgrill man köpt på en bensinmack, utan det är alltid något mycket exlusivt som man tillreder på ett mycket komplicerat sätt. Eller i varje fall påstår man så i sin uppdatering, efter att man googlat hur något skall sägas på franska.

Om jag skulle fota min mat, skulle den antagligen bestå av grynkorv, halloumi och en sallad med mozzarella, tomat och balsamico. Kanske lite pinjefrön på, om man orkar rosta.  Lingonsylt passar bra med grynkorven, som är en förvånansvärt god korv.

En kall veteöl (bryggeriet från Idensalmi gör en skaplig sådan) och Von Herzen Brothers i kassettspelaren skapar sommastämning som naturligtvis är som bäst i glada vänners lag.

Nu behöver vi bara vänta på att sommaren skall börja,  så kan fotosäsongen börja.

 

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *