Vardagstro och söndagstvivel

Andetag

Dagens outfit

16 jun , 2013, 20.34 Jessica

 

Jamen vad är det som saknas i den här bloggen har jag grubblat så det knakat. Tills det slog mig! Ska Andetag vara en blogg att räkna med så måste vi självklart posta dagens outfit! Så nu kör vi, start med en typisk söndags-dress.

Eftersom jag inte har särskilt många prästoutfits i min garderob så knackade jag på i prästkläds-affären för att ta en titt på lite basplagg. Som t.ex. alban ni ser på bilden. Den är ju inte särskilt originell eftersom det är mycket sannolikt att både dopets, konfirmationens och bröllopets huvudpersoner är klädda alba-inspirerat. Men det är nog en favorit, som vi outfit-bloggare brukar säga (tror jag?). Att dyka in i en hjälper åtminstone mig att komma ihåg att jag inte behöver fatta allt, kunna förklara allt och att jag inte behöver räcka till. Det är Hen som fixar det här. (Pink-färgade skorna hör inte till. Tyvärr.)

Alban funkar bra ihop med en stola. Använde en för första gången några år sedan när jag vigdes till präst. Den var fest-vit, det var biskopen som satte den på mina axlar och sa att det är Jesu ok. Stolan finns i flera olika färger men det är inte så där bara att välja favorit eller köra enligt morgonens humör. Färgerna hör ihop med olika söndagar och olika högtider.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *