Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Sommarplanerna klarnar

3 maj , 2022, 06.00 louise

 

Har jag sagt att jag ska jobba i Jeppis i sommar, på lokaltidningen? Det ska jag i alla fall. I ca två månader. När jag talar med mina norska vänner om sommarjobb blir de alltid lita chockerade över att jag ska jobba så länge. ”Du får jo ikke ferie!” Nej, det är sant, men så har det ju alltid varit när jag studerat. Somrarna är till för att samla pengar så man kan leva under studieåret. Är det konstigt?

Jag ska bo hos min mamma några veckor i juni och augusti. I juli hyr jag en lägenhet på extremt kort avsnitt från jobbet (jag har letat en god stund och äntligen hittat någonstans att bo!). Från att ha haft 4 kilometer till skolan kommer jag ha ca 200 meter till jobbet. Det är det fina med att bo i en liten stad, allt är nära oavsett var du bor.

Det ska faktiskt bli intressant att tillbringa en hel sommar i Jeppis, det gjorde jag senast år 2018. Fyra år sedan. Då älskade jag det. Njöt av soliga dagar, burgare till lunch, av att träffa vänner och vara mitt i händelsernas centrum under Jakobs dagar. I’m a sucker for Jeppisdagarna. Hoppas det blir lika idylliskt i år. Jag uppdaterar er!

Vår-Bergen i full blomning

Och här i Bergen skiner solen varje dag och jag har till och med kunnat sola på balkongen en gång, samt äta många måltider utomhus. Hela april har varit fint och soligt och vårigt. Man märker verkligen hur snabbt våren dyker upp här. Inte bara tidigt, utan snabbt. Det tog ett dygn för de gamla löven att falla från trädet utanför vårt köksfönster och lika lång tid för nya att växa ut. Underbart!

Nu har vi dessutom stigit in i maj månad och det är mycket att se fram emot. En födelsedagsfest i parken, 17. mai (förväntningar är så att säga skyhöga), bruncher på balkongen och glass på stan. Jag går också min nästsista kurs för vårterminen just nu. I början av juni fyller Markus och jag ska njuta av ett par veckor ledigt innan jag åker till Finland. Spännande tider! Någon annan som älskar våren?

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *