Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

27

14 feb , 2022, 08.45 louise

 

Ni vet väl att födelsedagsvecka är en grej, visst? Ja, såklart ni visste det! Nu ska jag berätta om min.

5–6 februari

Kvällen innan bad Markus mig packa en overnight bag. På lördagsmorgonen väckte han mig kring 8 och 10.01 skulle vi vara ute ur huset. Jag trodde vi skulle ta in på hotell i stan men bussturen tog oss till tågstationen. Vi åkte till Voss! Tänk att jag blev överraskad!

Framme i Voss efter ca 1,5 timmars tågresa checkade vi in på hotellet och begav oss ut för att leta en lätt lunch. Med mat i magen tog vi en nap och gick sedan långpromenad för att se oss omkring. Kändes lite som Jeppis. Fast omringat med berg.

På kvällen åt vi vegeburgare och drack rödvin och såg på mello. Eller vi såg det vi hann se av mello eftersom jag var dum nog att inte förstå mig på tidsskillnaden. Alltså att det inte är nån tidsskillnad. Suck.

På söndagen åt vi hotellfrukost (älskar) och tog oss upp i slalombacken. Det blev inget åkande den här gången (jag kan inte slalom) – men möjligen nästa gång (jag borde lära mig). Häftig utsikt var det i alla fall! Men inte en enda vegetarisk rätt på menyn. Det sker så sällan nuförtiden och jag blir alltid lika chockad.

Sen tog vi tåget hem och det var det!

9 februari

Min födelsedag. Jag väcktes av Markus alarm och spelade dagens Worlde medan jag väntade på att få frukost på säng. Det ska man alltid få oavsett vad. Markus sjöng och serverade kaffe, chokladhavremjölk, yoghurt och min favorittårta – en skål med blandgodis. 7.15 åkte han iväg på jobb och resten av dagen tillbringade jag hemma framför datorn och försökte få till en animationsfilm.

På kvällen var vi båda så trötta så vi var bara hemma och åt Ikeas vegebullar.

12 februari

På dagen städade vi och gjorde det fint här hemma och på kvällen skålade vi med vänner. Det är så trevligt att kunna bjuda hem folk utan att skämmas över hur man har det eller att inte finns tillräckligt med sittplatser för fyra personer… Jag känner mig väldigt blessed på husfronten!

Förresten så fick jag tag på Runebergstårta här! Helt otroligt. Och det var SÅ gott. Jag köpte åtta stycken. Det var de största Runebergstårtorna jag någonsin sett. Nu är de uppätna och ett minne blott. Längtar redan till nästa år.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *