Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Old man yells at cloud

5 feb , 2022, 19.59 Markus

 

Old man yells at cloud är ett av mina favorituttryck. Det har sitt ursprung i tv-serien Simpsons, där farfadern försöker läxa upp ett moln, då han är lite senil. Sedermera har uttrycket blivit ett vanligt sätt att beskriva en person som inte riktigt hänger med i utveckling och/eller gärna minns hur bra det var förr.

I veckan har jag haft två old man yells at clouds-stunder, vilket är ett nytt rekord. Nästan varje vecka är det något jag inte riktigt förstår i dagens värld, t.ex varför knatten tittar på youtube på någon annan som spelar ett datorspel istället för att själv spela spelet. Hela idén med ett dataspel är ju att man spelar själv, eller har detta ändrat? Tydligen.

Veckans molnskrik handlade om två helt separata saker och när det kommer till mitt första molnskrik anser jag faktikt mig ha full rätt att vara upprörd. I Yles musikquiz var en av frågorna vilket band Axl Rose sjöng i? Hur i friden kan detta vara en fråga som någon inte vet svaret till? Nästa vecka frågas det säkert om regnet är vått? Att känna till Axl Rose och hans band är helt rudimentär allmänbildning. (Bandet heter f.ö. Guns n’Roses, om du levt i en tunna de senaste 40 åren).

Det andra molnskriket handlade om en föreslagen regelförändring i handboll. En regelförändring som är välkommen och ökar säkerheten för spelarna, men en regel som inte fanns förr. Och förr var allt bättre.

Kanske man borde börja föra bok över dessa molnskrik? Och sedan publicera de som en bok, när man har tillräckligt många.

Må väl.

Old Man Yells at Cloud | Know Your Meme

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *