Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Bibban återfunnen

22 jan , 2022, 21.41 Markus

 

Det är ju inte en hemlighet att vårt biblioteksväsen är av världsklass. Av någon konstig anledning har det blivit lite av ett avbrott i mitt bibbagående, även om jag som barn och ung och ung vuxen var en storanvändare av bibban.

Sedan avtog besöken för närmare 15 år och när jag skriver detta fick jag riktig fundera på varför det blev så. Varför slutade jag gå på bibban? Som sagt, men undantag för bibbabesök med barnen har jag inte aktivt besökt bibban fram tills alldelses nyss på över snart 15 år.

Efter flera sekunders funderade kom jag fram till att orsaken var att jag reste mycket i jobbet och hade som vana att köpa pocketböcker på flygfält och tågstationer. Att köpa och läsa pocketböcker, vare sig deckare eller populärvetenskap, var ett tidsfördriv för att döda tid på flygfält och i flygplan. När jag tänker efter minns jag hur jag resonerade att de 12-14€ som boken kostade egentligen financierades av dagtraktamentet som jag erhöll för resan.

Som ett resultat av detta finns det flera hyllmeter med deckare och populärvetenskap och säkert någon udda ledarskapsbok i bokhyllan.

Nå väl. Innan jul besöktes barnens skola av en fantastisk läsinpiratör och han gav tips om böcker som barnen kunde läsa själva. Som ett resultat av detta har jag nu hämtat böcker i ett antal bibbor i huvudstadsregionen. Jo, jag vet att man kunde beställa dem till sin hembibba men jag har tyckt att det är roligt att åka runt i olika bibbor för att hämta någon bok, så ser man lite av världen med samma. Snabbt räknat har det blivit fem helt nya bibbor för mej samt ett antal från tidigare bekanta enheter.

Böckerna har alltid funnits i de hyllor de borde och servicen har varit vänlig. Bara att tacka och ta emot. En public service i världsklass.

Må väl. Och gå till bibban.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *