Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Coronazen

8 jan , 2022, 20.00 Markus

 

I skrivande stund finns det ett antal coronarelaterade begränsningar som är i kraft tills vidare. Exakt vilka begränsningar och restriktioner som just nu gäller har jag inte full koll på.

Då jag har barn som går i grundskolan, deltar i eftermiddagsversamhet och har diverse hobbyn, är det en relativt stor mängd information som kommer gällande olika restriktioner. Skolan har sina restriktioner, eftis sina och i princip varje hobby har sina egna restriktioner.

Allt detta kommuniceras via olika kanaler såsom Wilma, epost och lagidrottsappar. Utöver det kommer det info via WhatsApp-grupper. Det blir väl sammanlagt tio olika informationskanaler som påverkar vardagen just nu, vad det kommer till coronainfo.

Utöver detta då information som man får via massmedia. För att inte nämna alla amatörepidemologer som i sociala medier tolkar den information som finns tillgänglig.

Jag har i princip övergått till att bara tacka och ta emot de förändringar som de kommer och när det kommer. Det är ingen idé med att brusa upp sig. Jag utgår från att ingen myndighet eller tjänsteman hittar på restriktioner för skojs skull. Jag godkänner även att vi lever in en tid då beslut får omprövas på kort varsel och att det tidvis kan gå fel.

Man kunde naturligtvis vara upprörd och ta till sociala medier varje gång minister Kiuru eller THL haft en presskonferens, men jag förstår ärligt talat inte varför.

Det är just nu som det är. Ena dagen är det på ett visst sätt, den andra dagen på ett annat sätt. Så är det just nu, vare sig jag vill eller inte. Jag tänker därför använda min energi på något annat än att spekulera i hur det kunde eller borde vara.

Må väl. Och spekulera gärna, om du vill. Jag tänker däremot inte göra det.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *