Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Nytt år, nya löften?

1 jan , 2022, 20.23 Markus

 

Den sociala konventionen är väl att man borde göra nyårslöften? Löften om att leva hälsosammare (eller nyttigare, som de tydligen säger i Sverige) och att äntligen ´göra den där saken man lovat sig själv att göra ”sedan när det är lite lugnare”.

Eventuellt borde man börja träna för ett maraton och/eller triathlon. Kanske någon swimrun och eventuellt Finlandiaskidningen. Definitivt Sulkavan Soutu och Jukolastafetten. Varför inte ro över Atlanten?

Med tanke på att alla ovan nämnda aktiviteter är ganska populära, är det ganska många som tydligen ger sådana löften och dessutom håller dem.

Inget illa om att springa ett maraton på Sydpolen, det är verkligen en bedrift och jag lyfter på hatten för alla som ger ett ambitiöst nyårslöfte och sedan håller det.

För min del blir det nog inga större löften för i år. Kanske man kunde sikta på att läsa någon av de olästa böckerna man har på hög. Eventuellt lära sig att laga en någorlunda ätbar lasagne. I övrigt inte några större löften.

Några böcker och bättre lasagne. Det blir bra.

Må väl. Och gott nytt år.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *