Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Samhället via fotbollsnyheter

20 Nov , 2021, 12.10 Markus

 

Av tradition har sportnyheter handlat om resultat, man har kunna läsa att matchen RyPS-RaPS slutat 7-0 och det regnade snöslask under hela matchen.

Nuförtiden kan man dock få mera nyaserad information även via sportsidorna. Kevin Lankinens bokintresse och Tim Sparvs engagemang för mänskliga rättigheter för att nu nämna några. Naturligtvis även Riku Riskis modiga (och tidiga) uttalanden.

Det finns dock en nyhet som jag fastnat för och inte riktigt kommit vidare från. En fotbollsspelare på landslagsnivå berättade nyligen om att hans familj hör till ett religiöst samfund där lagidrott inte anses vara okej. Och att medlemmar ur detta samfund började förhålla sig annorlunda till honom som barn för att han spelade fotboll. I reportaget berättas det bl.a att vuxna medlemmar ur samfundet slutat hälsa på honom eller börja hälas på honom på ett annat sätt. Detta var alltså vuxna som började bete sig annorlunda mot ett 10-12 – årigt barn för att han spelade fotboll i lag.

Jag kan förstå att alla inte tycker om fotboll. Kan man trots detta börja behandla ett barn annorlunda? Låter ju inte helt rimligt, eller hur?

Många samfund har regler man inte riktigt förstår men man på något sätt kan förstå att ett samfund har. Men detta med att barn och unga inte borde lagidrotta är väl lite konstigt? Kanske det redan har ändrat, då detta har inträffat för drygt 10 år sedan.

Må väl. Och låt barnen lagsporta.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *