Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Varför så krångligt att byta land?

25 okt , 2021, 07.00 louise

 

Den senaste veckan har vi kämpat med massor av pappersarbete kopplat till flytt och boende i Norge. Vi fick hem våra norska personnummer på posten och jag tänkte automatiskt ”ahhhh, skönt, då var det fixat” – men jag misstog mig. Det är nu allt arbete börjar. 

Vi ansökte om norsk bank och det gick fint. Men de ska förstås ha tusen olika bilagor (per post) och så vill de att vi visar upp oss på banken. Sen fick jag meddelande från FPA att de slutar betala ut studiestöd på grund av en bilaga jag tydligen inte lämnat in. Så det får jag försöka fixa. Dessutom är det en annan grej som tar typ all vår tankeverksamhet. Det ska jag berätta om i ett senare inlägg (obs, inte bebis!).

Och gå nu inte och tro att det bara varit fixande sen vi anlände i landet! Nej då, det här har hållit på sedan jag fick veta att jag blivit antagen till utbildningen i slutet av juni. Jag drömmer om att komma hem till Finland till julen och kunna säga ”nu är allt fixat”… 

Och så en uppdatering om studierna

De senaste tre veckorna har vi haft en kurs som kallas tegning, form og farge. Sista veckan var vi i Naturhistoriska museet i två hela dagar och ritade djur. När jag berättade om det för min kompis sa hon ”det känns som att du lever i en film”. Hittills är det exakt som jag föreställt mig (och kanske lite bättre) att studera kreativt. 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *