Vardagstro och söndagstvivel
Ett vitt papper med svart mönster.

Okategoriserade

Lite grann om mina studier

4 okt , 2021, 07.00 louise

 

Ända sedan jag började jobba har jag saknat studielivet och allt vad det innebär. Lärande, frihet (under ansvar) och festerna. Någonstans i mig har jag vetat att jag kommer studera igen. När jag sökte in till KMD vid Universitetet i Bergen visste jag att it’s now or never. Eller åtminstone att jag måste göra det nu om jag vill bli klar innan jag är 30. Om allt går väl är jag utexaminerad som 29-åring. 

Jag studerar visuell kommunikation, vilket innefattar allt från grafisk design till illustration och animation, bokdesign, redaktionell design och foto (med mera). Det är en treårig kandidatutbildning med möjlighet att fortsätta på magisternivå. 

På måndagar har vi teori. Vi har haft nån slags introduktion till designhistoria och börjar nu med bildförståelse. Tisdagar–fredagar har vi mer praktiska studier. Nu på tisdag börjar vår andra kurs; Tegning, form og farge. Förra kursen var Typografi, vilket jag gillade massor.

Det är så spännande att få va i en miljö av lärande, kreativitet och nya idéer! Det är helt galet egentligen. ”Tänk att jag får studiepoäng för det här”, tänker jag ibland. Det är lite för roligt? Ni kanske förstår vad jag menar. 

Jag ser verkligen fram emot att i framtiden jobba mer kreativt. Var jag hamnar har jag ingen aning om ännu. Jag har börjat tänka mer på att starta företag, vilket jag aldrig egentligen tänkt på innan. Journalistiken har jag svårt att släppa taget om, så kanske jag glider tillbaka på den banan. Ah, vi får helt enkelt se.

Vad vill du bli när du blir stor? (Ingen fara om du inte vet, jag är 26 år och vet inte heller. Null stress.)

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *