Vardagstro och söndagstvivel

Okategoriserade

Hur gammal är du enligt dig själv?

2 okt , 2021, 13.29 Markus

 

Hur gammal är du enligt dig själv? Ganska länge upplevde jag att min ålder var 27 men nyligen har jag kommit på att min ålder antagligen är 39. Denna ålder har då inget att göra med den siffra som kan härledas från körkort eller pass, det är ju bara en siffra.

Den verkliga åldern har att göra med hur man känner sig. Och för min del har denna ålder då förskjutits från 27 till 39, noterade jag här om dagen. Vilket kanske är lite alarmerande, eller? Att man inte mera upplever sig särskilt ung. Förskjutningen från 27 till 39 kan kännas för någon som obetydlig, men i mitt liv har otroligt mycket hänt mellan just åren 27 och 39.

Det som definerar mig i dag har i praktiken hänt mellan dessa år. Kanske jag fått en gnutta realism i mina planer sedan dess, om än förmågan att göra upp orealistiska planer inte tynat under dessa år.

Jag är på hälft med tankearbetet kring hurdan en 39-åring är. Kanske lite mera mogen än en 27-åring? Har eventuellt skaffat sig bekväma skor och tänker att tidiga morgnar är bra, för då hinner man sköta saker i god tid? Kanske skaffat sig en bil och då tänkt på att bilen behöver var rymlig och praktisk.

Som sagt, processen är på hälft, kan rapportera om och när jag kommer på något av värde.

Må väl.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *