Vardagstro och söndagstvivel
Tegelbyggnader, två personer som står med ryggarna mot kameran och en gråmolnig himmel.

Okategoriserade

Bergen > Stockholm

27 sep , 2021, 07.00 louise

 

Förra helgen åkte jag och Markus till Stockholm och hälsade på några vänner. Det var underbart på så många sätt. Jag älskar ju Stockholm och vill gärna bo där nån gång i framtiden. Just putting it out there så kanske det händer…

Vi shoppade, besökte Vasamuseet, gick på barer och restauranger. Vi åt så mycket gott så min mage fick panik och var upprorisk i tre dagar efter jag kommit hem. Gott = pasta, tacos, toast, hamburgare = gluten i mängder. Några svenskar bjöd oss på vodka när de hörde att vi kom från Finland. Det var inte heller särskilt hälsofrämjande.

Ett aningen bold statement i rubriken…

Ni kanske tänker ”inget kan väl mätas med Stockholm, städernas stad?” Men vet ni vad? När flyget landade i Bergen kände jag lättnad. Det är varmare här, inte bitande kyla som i Stockholm. Inne i stan luktar det inte konstant avgas, utan man möts av en trevlig stadsdoft där havsluft blandas med kaffe, färska skoleboller och duggregn. Väl hemma i lägenheten kände vi oss, ja, hemma.

Det är otroligt hur snabbt man vänjer sig. En dryg månad i nya hemstaden och det känns redan rätt. Här studerar jag och här jobbar Markus. Det är så det ska vara just nu. Det betyder inte att jag inte längtar efter att kanske få bo i Stockholm någon gång, eller att jag inte skulle sakna mitt Helsingfors. Det betyder bara att det här har blivit vårt hem. Vi har varandra och våra sammanhang här. Vi har fått nya vänner och håller kontakt med gamla. På riktigt, det är inte alls illa.

I mitt senaste inlägg talade jag om hur det inte ordnas några studieevenemang och hur man knappt hinner över skyddsvägen innan gröna gubben blir röd. Så låt mig snabbt nämna några positiva saker med staden jag numera kallar hem. 1) Mildare klimat (regn, ja, men ingen bitande kyla än så länge), 2) mindre avgas än i andra städer (tack vare alla elbilar, antar jag), 3) mindre trängsel, 4) ett koncentrerat centrum, 5) gåvänligt, 6) nära till allt och 7) otroligt VACKERT.

All is well.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *